Styrelsen

Pargas Damkör är en registrerad förening och har alltså en styrelse som ansvarar för körens verksamhet. Kontakt med styrelsen får man enklast genom att ta kontakt via kontaktfältet här eller genom att skicka epost till: styrelsen@pargasdamkor.fi.

Styrelsens sammansättning år 2022

 Ordförande – Gunilla Stenfors, tel. 040 566 7413
 Viceordförande och webbansvarig – Abbi Puranen
 Sekreterare – Barbro Nikinmaa (saknas från bilden)
 Kassör – Annika Stålfors
 Informationsansvarig och arkivarie – Christel Åberg
 Värdinna – Bodil Ljungqvist
 Värdinna – Marina Schnitt (saknas från bilden)

 Dirigent – Martina Lindberg

 

Ordförandes hälsning

Välkommen till Pargas damkörs hemsida!

Jag är körens nya ordförande sedan årsmötet 2019, men sångare i ledet har jag varit i snart 40 år. Sedan 10 år tillbaka bor jag i Grankulla, men varje torsdag (åtminstone nästan) kommer jag till Pargas på körövning – för att jag helt enkelt inte kan låta bli. Det om något är väl ett bevis på att det är något speciellt med Pargas damkör! Vi är ganska många i kören som sjungit med ungefär lika länge som jag och varje år kommer det också nya sångare i leden. För det mesta består kören av 25 till 30 kvinnor i olika åldrar som tycker om att sjunga, att utvecklas som sångare och att ha roligt tillsammans.

I mars 2019 deltog Pargas damkör i sin första körtävling, som gick av stapeln i Gdansk. För mig var det en av de mest spännande körupplevelser jag varit med om. Vi kan vara nöjda med vår prestation, ett bronsdiplom är inte fy skam. Hela tävlingen var en fantastisk upplevelse, att sjunga framför den stränga juryn, att lyssna till de andra körerna och att inse att vi nog klarade oss ganska bra i konkurrensen. Tävlingen kan definitivt mersmak, få se vad vi hittar på i framtiden!

Vi har alltid mycket roligt på programmet: körläger, konserter, workshopar och naturligtvis våra regelbundna torsdagsövningar i församlingshemmet. Titta in någon torsdagskväll och se vad vi har för oss. Jag ser fram emot att sjunga tillsammans med dig!

— Gunilla Stenfors, ordförande 2019-2021

Närproducerade webbsidor & tjänster
Codeberry Finland